Povijest tvrtke

Tvrtka Sladović d.o.o. osnovana je 1965. godine pod vodstvom Petra Sladovića kao obrt za izvođenje strojarskih radova, montaže centralnih grijanja, klima uređaja i parnih postrojenja. 1990. godine tvrtku preuzima Davor Sladović te širi djelatnost i poslovanje tvrtke uvodeći nove tehnologije i proizvode na području energetike za domaće i strane tvrtke. Tako je četiri godine poslije, Sladović d.o.o. među prvim tvrtkama u Hrvatskoj koja uvodi CNC tokarske strojeve u procese proizvodnje. 1996. godine Sladović d.o.o. postaje prva tvrtka s dozvolom za ulazak u prostorije Veleposlanstva SAD – a u Zagrebu kao glavni izvođač radova na instalaciji centralnog grijanja.

1998. godine tvrtka uvodi ISO 9000 te postaje zastupnik tvrtke Sewerin Gmbh u Hrvatskoj te širi svoje poslovanje i postaje vodeća tvrtka na području plinskih detekcija na plinskim instalacijama.

Iduće godine Sladović d.o.o. postaje glavni dobavljač proizvodnih dijelova za Siemens. Partnerski odnos i suradnja Sladović d.o.o. i Siemensa trajat će punih 10 godina.

Tvrtka nastavlja uvoditi inovativna poslovna rješenja te 2001. godine uvodi prvo vozilo za vođenje detekcija na plinskim instalacijama u Republici Hrvatskoj. Četiri godine poslije, Sladović d.o.o. širi svoje poslovanje i na područje ukapljenog naftnog plina (UNP) gdje uvodi novi program opreme, a 2012. počinje s proizvodnjom SKID jedinice za za auto plin.

Kao glavni izvođač radova za Adris Grupu, Sladović d.o.o. 2013. godine uvodi tehnologiju za proizvodnju bazenske riblje mlađi za tvrtku Cromaris d.d.

Iduće godine Sladović d.o.o. uvodi još jedno inovativno poslovno rješenje uvodeći georadare za trasiranje i mapiranje metalnih i nemetalnih cjevovoda i kabela.

2017. godine Sladović d.o.o. i Siemens obnavljaju partnerski odnos i tvrtka postaje izvođač i kooperant radova na JANAF-ovim objektima.

Sladović d.o.o. posjeduje važne certifikate koji dokazuju težnju ka konstantnim usavršavanjem proizvoda i usluga:

  • Certifikat MODUL A1  za projektiranje i proizvodnju tlačne opreme do kategorije 2
  • HRN EN ISO-IEC 17020:2012 za ispitivanje i podešavanje sigurnosnih ventila
  • HRN EN ISO 3834-3- certificirani pogon za zavarivačke radove
  • PED 97/23/EC – certificirani proizvođač tlačne opreme
  • HSUP UVJERENJE A-IV – kojim Sladović d.o.o. postaje ovlaštena tvrtka za provjeru i ispitivanje plinskih instalacija svih razina